Nachádzate sa tu:   www.jazierka.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?
Všetko čo "nezapadá" do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....
DoleStránka: 1
Téma: Zakal jazierka
Zakal jazierka Pred 10 mesiacov, 2 týždňov Karma: 0
Dobrý deň,

Chcel by som sa Vás opýtať, že ako odstraniť zelený zákal zo 100m3 jazierka,čítal som že UV-C lampou ale ked som to prepočítal že udávajú 2w na 1m3 tak my to vyslo 200w a takú žiarovku som na trhu nevidel a tiež a spotreba energie by bola kritická.Na internete je strašne veľa o tom s touto probematikou sa aoberám už tak
2 mesiace a vôbec si neviem pomôcť. Moje jazierko je tak 12m x 8m najhlbšia voda je 1,6-1,8m a okolie je spravené na plytšie zony do 70 cm. skrz rastliny, mám tam 5 lekien a zopár pálok,a vodne rastliny ktoré som si objednal, ale kedže som to jazierko abehol 20. mája ešte vegetácia neni taká akú by som chcel kedže to musím ešte trocha namňožiť, a spravil som si zeolitový filter čerpadlo 8000l/h a 3 sudov v poslednom sude to robí skôr okysličovaciu funkciu, kedže to padá a odteká.ked sú neni také horká tak zákal zmizne ale chvíľku to trva ale cez horučavy je to sama "žaburina" bohužial mal som v pláne stavať jazierko na mieste kde svieti slnko tak 5-6 hodin denne ale bohužial mi to nevyslo a svieti tam celoddenne .

Ďakujem za každý návrh alebo prediskutovanie tohoto môjho problemu ako to vylepšiť.
MiroslavHladký
Fresh Boarder
graphgraph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Re: Zakal jazierka Pred 8 mesiacov, 3 týždňov Karma: 0
Zdravim, mate v tom jazere uz aj ryby. Kolko kg, a kolko im davate denne krmiva? Ako rychlo vam ho zozeru? Ako casto krmite? Mato vzduchovace aj samotnom jazere? Ake naplne mate v tych filtroch? A ako su postavene? Nasadili ste aj bakterie na zaciatku do filtracie a jazera?
Co sa tyka UVC lampy netreba mat z nej strach. Ja ju mam vypnutu uz 3 mesiace a jazierko mam krystalovo ciste.
cistejazierko.sk
Fresh Boarder
graphgraph
Pohlavie: Muž cistejazierko.sk

Dobrý deň,
no mám tam 14 koi karpov a okolo 50 klasických kaprov, jazierko som celé prerobil, rozšíril som plytké zatrávnené plochy, štartovacie bkterie som nepoužil, UV lampu nemám, okysličovanie mám formou vodopádu a plus 8 kameňov tlačeným oase vzduchovadlom na 55000l s rybami, jazierko má mierny zákal, počas teplých dní, ale po pár dnoch nie tak intenzívneho lsnka sa vyčistí.Vidno potom až na dno aj s celkou osádkou, raz týženne cca dopúšťam odhadom cca 10% vody, a raz za čas keď sa da povysávam kaly a riasi pondovacom 4, ešte nemám bohužiaľ dobre rozrostené rastliny kedže som to cca pred mesiacom rekonštruoval.

Ryby kŕmim 1-2x denne podľa toho či všetko zjedia, neni sú to až taký jedlíci pretože sú ešte malé, tak im to trvá.na dne granule bývaju niekedy aj 5 hodin ale dávam im naraz max. tak 2-3 hrste,na 64 kaprov by to nemalo byť tak moc, predtím som mal rastliny zasadené v rašeline a na vrchu boli kamienky, ale teraz som ich zasadil priamo do šutru ktorý mám na brehoch jazierka.

Filter som spravil zo zložiek fibro,carbo,zeo,ceramo, uložené podľa návodu na jednotlivých obaloch ohľadom na prietok vody.
Ešte som začaaĺ používat jačmenú slamu nastihanú na drobno v jemnom vrecku 2kusy, ževraj to má pomahať na priehľadnosť vody, zatiaľ mi to pomohlo uvidíme čo to urobí teraz po tých pár dňových horúčavách.Každé cca 2-3 týždňe sa to odporúča vymeniť, to budem tiež robiť v najbližších dňoch aj s čistením filtra a vysávaním nečistôt a kalov.

S pozdravom Miroslav Hladký
MiroslavHladký
Fresh Boarder
graphgraph

Reklamný panel
Dobry den,
znie to celkom fajn. Jedine co by som poznamenal je:
1. krmte ryby tak aby to do 3 - max. 5 minut zozrali. Je to osvedcene.
2. doporucil by som urcite nasadit do jazierka bacterie. Ci uz tie co ponukame na www.cistejazierko.sk , treba vyskusat. V kazdom pripade obsahuju okrem ineho aj bahnozruta.
Je to dobra kombinacia bakterii z funkcneho jazierka ako koncentrat. To ze co si vyberiete je uz na Vas.
Ja mam filtraciu biologicku komorovu, na zaciatku domacky vyrobeny vortex. za nim 4 komory spongia,spongia, biogulicky,zeolit ako posledny. Ako som uz povedal voda uplne cista, uz vlastne celu sezonu od jary. UVC lampa vypnuta. Nasedene boli Bio Algenkiller, a BioBacter.
Nic viac.
S pozdravom
Silvester Kulcsar
cistejazierko.sk
Fresh Boarder
graphgraph
Pohlavie: Muž cistejazierko.sk

HoreStránka: 1

O projekte

Jazierka.sk vznikol ako projekt pre podporu jazierok na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.