Nachádzate sa tu:   www.jazierka.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?
Všetko okolo jazerných rýb v našich jazierkach a rybníčkoch
DoleStránka: 123
Téma: Aké ryby máte v jazierku
Aké ryby máte v jazierku Pred 1 rok, 9 mesiacov Karma: 4
Nazdar aké ryby chováte vo svojom jazierku? ja chovám karasy zlaté a koi kapre. Ktoré ryby by sa ešte v jazierku dali chovať? závojnatky by sa dali, ale kôli vyvrátenej potrave to je niektorým rybám škodlivé. máte niekto skúsenosti?
Roman
Fresh Boarder
graphgraph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Pohlavie: Muž Miesto: MARTIN Narodeniny: 07/02
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel
Re:Aké ryby máte v jazierku Pred 1 rok, 8 mesiacov Karma: 0
okrem karasov a kaprov sa samozrejme dajú chovať aj iné ryby, z našich "domácich" trebárs liene, červenice, jalce, plotice a pod. dajú sa občas kúpiť v niektorých akvaristikách, alebo Hornbachu či Baumaxe...vo veľkých nádržiach aj sumce, amury, jesetery (ak má voda silnejšie prúdenie),...

ja studenovodné ryby v jazierku nemám, od konca jari do jesene v jazierku chovám odolnejšie exotické ryby (niektoré mrenky, živorodky, cichlidy,...)
vilo
Fresh Boarder
graphgraph

Re:Aké ryby máte v jazierku Pred 1 rok, 8 mesiacov Karma: 4
a tie exotické druhy sa ti držia v tom jazierku? akurát si zriaďujem akvárko tak by som skúsil v lete tam niečo dať
Roman
Fresh Boarder
graphgraph
Pohlavie: Muž Miesto: MARTIN Narodeniny: 07/02

Reklamný panel
Re:Aké ryby máte v jazierku Pred 1 rok, 8 mesiacov Karma: 0
v máji som vysadil niekoľko mečoviek a kaprozúbok Jordanella floridae, ale zatial som nemal čas ich skontrolovať (je to u rodičov na záhrade a posledné 2 týždne som tam nemal čas ísť)... ale po minulé roky prežívali najmä mrenky ružové, predtým aj mrenky "odessa", kardinálky, dániá (krátkoplutvá forma), rajovce, gupky, živorodky "black molly", ostriežiky červené. mrenky sa mi vždy aj rozmnožili, na jeseň som okrem dospelých chytal aj desiatky mláďat. tento mesiac chcem ešte nasadiť aj cichlidy Astatotilapia burtoni, mám už u nich odskúšané, že by mali prežiť prechodné poklesy teploty až na cca 13 - 14 C...len to asi potom nebude na jeseň žiadne potomstvo od mečoviek, ale to mi nijak extra nevadi

samozrejme treba na jeseň už sledovať počasie a teploty vody v jazierku, ryby sa snažím vychytávať predtým, ako dlhodobo klesne teplota pod 12 - 14 C. napr. mečovky, čo som vylovil na jeseň z vody o rannej teplote 12 C, mi potom v akváriu v pohode ešte žili, ale tie, čo som vychytal neskôr, keď teplota vody bola len 10 C, už väčšinou v akváriu po niekoľkých dňoch hynuli
vilo
Fresh Boarder
graphgraph

Re:Aké ryby máte v jazierku Pred 1 rok, 1 mesiac Karma: 0
Skoukněte videa v tomto odkazu a uvidíte, co mám v jezírku za ryby. Nebudu je jmenovat, protože po slovensky to neumím.Jarda Slatiňany.Videa z youtube-můj kanál.
Jarda Slatinany
Moje jezírko ve Škrovádu
Fresh Boarder
graphgraph
232270234 Pohlavie: Muž meteostation-jezirko-skrovad jezirko-skrovad Miesto: Slatiňany-Škrovád
Posledná úprava: 26/07/2011 13:48 Spravil: Jarda Slatinany.

Reklamný panel
Re: Aké ryby máte v jazierku Pred 9 mesiacov, 2 týždňov Karma: 1
Ja mám tiež zatiaľ iba karasy a koie, ale ešte by sa dali chovať jesetery, len neviem, ci nie su drave, to by si sa musel popytat
mandy
Fresh Boarder
graphgraph
Pohlavie: Žena

HoreStránka: 123

O projekte

Jazierka.sk vznikol ako projekt pre podporu jazierok na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.