v máji som vysadil niekoľko mečoviek a kaprozúbok Jordanella floridae, ale zatial som nemal čas ich skontrolovať (je to u rodičov na záhrade a posledné 2 týždne som tam nemal čas ísť)... ale po minulé roky prežívali najmä mrenky ružové, predtým aj mrenky "odessa", kardinálky, dániá (krátkoplutvá forma), rajovce, gupky, živorodky "black molly", ostriežiky červené. mrenky sa mi vždy aj rozmnožili, na jeseň som okrem dospelých chytal aj desiatky mláďat. tento mesiac chcem ešte nasadiť aj cichlidy Astatotilapia burtoni, mám už u nich odskúšané, že by mali prežiť prechodné poklesy teploty až na cca 13 - 14 C...len to asi potom nebude na jeseň žiadne potomstvo od mečoviek, ale to mi nijak extra nevadi
samozrejme treba na jeseň už sledovať počasie a teploty vody v jazierku, ryby sa snažím vychytávať predtým, ako dlhodobo klesne teplota pod 12 - 14 C. napr. mečovky, čo som vylovil na jeseň z vody o rannej teplote 12 C, mi potom v akváriu v pohode ešte žili, ale tie, čo som vychytal neskôr, keď teplota vody bola len 10 C, už väčšinou v akváriu po niekoľkých dňoch hynuli