|
Re: Lekno Pred 2 rokov
|
|
|
tiez som ich kupovala v predajni, kde predávajú rastlinky nielen do jazierka, ale aj kvety do záhradky, okrasné stromy a podobne, niečo som kúpila na inzerát,,,akurát mi jeden koreň lekna vyháňa lístky,,sú tri, ale sú veľmi malé tak neviem, ci z toho narastie nieco velke, či bude vobec kvitnut, tie ostatne este nevidno,,mam zatial asi iba styri korene a to uz 3 roky,,,je to kvoli tomu, ze som cakala, ze sa rozrastu a rozsadim ich, no zatial je to neuspesne
|
|
|
|
|
|
|
Re: Lekno Pred 1 rok, 8 mesiacov
|
|
|
mandy napísal:
každý vraví, že sa mu lekná veľmi rozrastajú, len tie moje sú nejaké zakliate asi,,,stále rovnaké, čo pre to urobiť aby aj moje boli krásne rozrastené
Lekníny můžou ožírat ryby. Hlavně koikapři a někomu i karasi olamují, nebo okusují zárodky nových listů. Lekníny také potřebují klidnou hladinu v jezírku, takže všelijaké fontánky a vodopády, jakkoli hezké, jsou pro lekníny nežádoucí a škodlivé. Já osobně jsem čistě pro lekníny právě dobudoval nové jezírko. Je jen mělké a ne moc velké, ale klidné a bez velkých ryb, které by jim mohly škodit. Na likvidaci komářích larev do něj nasadím jen nějaké maličké rybky, jako třeba koljušky, nebo slunečnice. Lekníny nesázím do žádných nádob, jejich kořen položím přímo na dno, kde z usazeného kalu čerpají živiny a nic je netísní a neomezuje v růstu. Takhle to už několik let praktikuju v malém plastovém jezírku s jedním leknínem. Každé dva roky musím leknín vyndat a asi tak na třetinu zmenšit jeho kořen, protože jinak by se mi tam nevešel. Takhle volně ložené lekníny nijak nehnojím.
Tak ať Vám to roste.
|
|
|
|
|
|
|