Nachádzate sa tu:   www.jazierka.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?
Jazerné rastliny - hnojenie, výber rastlín, popis rastlín, pestovanie - starostlivosť o ne....
DoleStránka: 12
Téma: Lekno
Lekno Pred 1 rok, 9 mesiacov Karma: 4
chcem sa spýtať, či keď mám len listy lekna dám ich do pohára s vodou či zapustia korienky ako to robia iné rastliny?
Roman
Fresh Boarder
graphgraph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Pohlavie: Muž Miesto: MARTIN Narodeniny: 07/02
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel
Re:Lekno Pred 1 rok, 1 mesiac Karma: 0
List leknínu kořínky neudělá. Velmi snadno se množí dělením hlavního kořenu, protože za rok toho je vždy skoro dvojnásobek. Alespoň já už nevím co s tím a rozdávám je. Pěstuju je v jezírku ve velkých květináčích, nebo v kbelíkách na maltu (za ten drát se dobře tahají ven) a za jednu sezonu jsou chopné nádobu roztrhnout, jak jsou vzrůstné. Dávám jim přitom jen kostní drť a dřevěný popel. Popel se hodí i na dezinfekci čerstvých řezů.[img]http://jezirko-skrovad.webzdarma.cz/zahrada/slides/DSC02047.html[/img]
Jarda Slatinany
Moje jezírko ve Škrovádu
Fresh Boarder
graphgraph
232270234 Pohlavie: Muž meteostation-jezirko-skrovad jezirko-skrovad Miesto: Slatiňany-Škrovád

Re: Lekno Pred 9 mesiacov, 2 týždňov Karma: 1
každý vraví, že sa mu lekná veľmi rozrastajú, len tie moje sú nejaké zakliate asi,,,stále rovnaké, čo pre to urobiť aby aj moje boli krásne rozrastené
mandy
Fresh Boarder
graphgraph
Pohlavie: Žena

Reklamný panel
Re: Lekno Pred 9 mesiacov, 2 týždňov Karma: 0
No ja mam lekna v kvetinacoch v substrate, prihnojujem ich Florenete tabsom www.serashop.sk/eshop/detail/705/10/zahr...pond-florenette-tabs
tieto vkladam do kvetinacov, lekna mam hybridy vyslachtene pre nase podmienky
janko
Fresh Boarder
graphgraph

Re: Lekno Pred 9 mesiacov, 1 týždeň Karma: 1
no ja ich mam posadene tiez v crepnikoch, ale ich neprihnojujem,,,myslim ze toho hnojiva tam maju dost, ci?,,,a kde zozeniem tie hybridy,,,bolo mi povedane ked som ich kupovala, ze su vhodne
mandy
Fresh Boarder
graphgraph
Pohlavie: Žena

Reklamný panel
Re: Lekno Pred 9 mesiacov, 1 týždeň Karma: 0
mandy napísal:
no ja ich mam posadene tiez v crepnikoch, ale ich neprihnojujem,,,myslim ze toho hnojiva tam maju dost, ci?,,,a kde zozeniem tie hybridy,,,bolo mi povedane ked som ich kupovala, ze su vhodne

jasom kupoval 8ks zez eshop www.serashop.sk/eshop/kategoria/139/zahr...=5&limitstart=20

priniesol mi ich v Bratislave priamo zamestnanec s toho shopu
janko
Fresh Boarder
graphgraph

HoreStránka: 12

O projekte

Jazierka.sk vznikol ako projekt pre podporu jazierok na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.