|
Lekno Pred 1 rok, 9 mesiacov
|
|
|
chcem sa spýtať, či keď mám len listy lekna dám ich do pohára s vodou či zapustia korienky ako to robia iné rastliny?
|
|
|
|
|
|
|
Re:Lekno Pred 1 rok, 1 mesiac
|
|
List leknínu kořínky neudělá. Velmi snadno se množí dělením hlavního kořenu, protože za rok toho je vždy skoro dvojnásobek. Alespoň já už nevím co s tím a rozdávám je. Pěstuju je v jezírku ve velkých květináčích, nebo v kbelíkách na maltu (za ten drát se dobře tahají ven) a za jednu sezonu jsou chopné nádobu roztrhnout, jak jsou vzrůstné. Dávám jim přitom jen kostní drť a dřevěný popel. Popel se hodí i na dezinfekci čerstvých řezů.[img]http://jezirko-skrovad.webzdarma.cz/zahrada/slides/DSC02047.html[/img]
|
|
|
|
|
|
|
Re: Lekno Pred 9 mesiacov, 2 týždňov
|
|
|
každý vraví, že sa mu lekná veľmi rozrastajú, len tie moje sú nejaké zakliate asi,,,stále rovnaké, čo pre to urobiť aby aj moje boli krásne rozrastené
|
|
|
|
|
|
|
|
janko
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Re: Lekno Pred 9 mesiacov, 1 týždeň
|
|
|
no ja ich mam posadene tiez v crepnikoch, ale ich neprihnojujem,,,myslim ze toho hnojiva tam maju dost, ci?,,,a kde zozeniem tie hybridy,,,bolo mi povedane ked som ich kupovala, ze su vhodne
|
|
|
|
|
|
|
Re: Lekno Pred 9 mesiacov, 1 týždeň
|
|
mandy napísal:
no ja ich mam posadene tiez v crepnikoch, ale ich neprihnojujem,,,myslim ze toho hnojiva tam maju dost, ci?,,,a kde zozeniem tie hybridy,,,bolo mi povedane ked som ich kupovala, ze su vhodne
jasom kupoval 8ks zez eshop www.serashop.sk/eshop/kategoria/139/zahr...=5&limitstart=20
priniesol mi ich v Bratislave priamo zamestnanec s toho shopu
|
|
janko
Fresh Boarder
|
|
|
|
|